تحلیل ارزهای دیجیتال

علت ریزش ارز دیجیتال امروز چه بود؟ تا کی ادامه دارد؟

بازار ارزهای دیجیتال دیروز سه شنبه به شدت ریزش کرد و درصد زیادی از رشد روز دوشنبه را از بین برد؛ ریزشی که به نظر می‌رسد تا حدودی ناشی از نگرانی‌ها در مورد بازار اوراق قرضه باشد. در ادامه بیشتر در خصوص علت ریزش ارز دیجیتال امروز صحبت شده است.

ریزش ارز دیجیتال امروز

دیروز سه شنبه 18 دی قیمت بیت کوین با افت 5.46 درصدی همراه بود، اتریوم با ریزش 8.97 درصدی به قیمت 3348 دلار رسید، در حالی که ریپل و سولانا به ترتیب 4.25 و 9.12 درصد ریزش قیمت داشتند.

دوج کوین و کاردانو هم با ریزش‌های بزرگ بیش از 10 و 9 درصدی روبرو شدند و سایر آلت کوین‌ها هم ریزش‌های مشابهی را ثبت کردند.

اگرچه حجم معاملات جهانی با افزایش بیش از 33.12 درصدی به بالای 170 میلیارد دلار رسیده است، اما ارزش بازار ارزهای دیجیتال به 3.36 تریلیون دلار کاهش یافته است که نشان دهنده افت 6.38 درصدی آن است.

این ریزش ناگهانی بسیاری از سرمایه‌گذاران و تریدرها را غافلگیر کرده و آن‌ها به دنبال پیدا کردن عوامل اصلی این ریزش بزرگ هستند و می‌خواهند بدانند آیا ریزش بیشتری در پیش است یا خیر.

دلایل ریزش بازار ارز دیجیتال امروز

سه مورد از مهم‌ترین دلایل ریزش دیروز و امروز بازار ارزهای دیجیتال را در زیر می‌خوانید:

1. تشدید حس ریسک‌گریزی در نتیجه افزایش نرخ بازده اوراق خزانه‌داری ایالات متحده

بازار ارزهای دیجیتال برای دومین روز پیاپی ریزشی بوده است و یکی از دلایل اصلی آن افزایش نرخ بازده اوراق قرضه است. بازدهی اوراق خزانه 10 ساله ایالات متحده به 4.70 درصد افزایش یافت و بازدهی اوراق خزانه 30 ساله و 5 ساله ایالات متحده نیز به ترتیب 4.61 و 4.50 درصد افزایش یافت.

برای درک بهتر این ریزش لازم است بدانید که افزایش بازده اوراق قرضه سرمایه‌گذاری در بازارهای سنتی را جذاب‌تر می‌کند و موجب خارج شدن سرمایه از دارایی‌های پرخطر مانند ارزهای دیجیتال می‌شود. این امر همچنین منجر به فروش سنگین بیشتر در سایر بازارها از جمله سهام می‌شود.

برای مثال، شاخص نزدک 100 بیش از 1 درصد سقوط کرد و سهام شرکت‌های محبوب فناوری از جمله انویدیا و تسلا ریزش کردند.

 2. افزایش فشار فروش در نتیجه چشم انداز نزولی فدرال رزرو

علاوه بر این، موضع سیاست پولی فدرال رزرو نیز نقش مهمی در شکل‌گیری احساسات سرمایه‌گذاران داشت. جلسه نشست دسامبر نرخ بهره در سال 2025 را کمتر از پیش بینی قبلی برآورد کرده بود.

گزارش‌های قبل از نشست فدرال رزرو حاکی از شرایط خوب بازار کار و رسیدن فرصت‌های شغلی به بالاترین حد در شش ماه گذشته بود. این موضوع ممکن است موجب احتمال ادامه تورم شود که به معنای سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه‌تر است.

در گذشته، سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه تأثیر منفی روی ارزهای دیجیتال داشته است، چرا که نرخ بهره بیشتر باعث می‌شود ارزهای دیجیتال جذابیت زیادی برای سرمایه‌گذاران نداشته باشند.

3. عدم قطعیت در سطح کلان و نگرانی‌های اقتصادی گسترده‌تر

عدم اطمینان در اقتصاد ایالات متحده نوسانات بازار را افزایش داده است. سیاست‌های مالی دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ و افزایش سقف بدهی‌ها باعث نگرانی سرمایه‌گذاران شده است. افزایش کسری‌های مالی و استراتژی‌های نامشخص خزانه‌داری بر این نگرانی‌ها افزوده و اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

برخی از تحلیل‌گران، از جمله آرتور هیز، رشد کوتاه مدت بازار ارزهای دیجیتال در سه ماهه اول 2025 را در نتیجه افزایش نقدینگی دلار آمریکا پیش‌بینی می‌کنند. هزینه‌های خزانه‌داری می‌تواند به طور موقت به رشد قیمت بیت کوین و اتریوم کمک کند.

با این حال، نیاز به پر کردن مجدد حساب عمومی خزانه و فصل جمع‌آوری مالیات آوریل می‌تواند این روند کوتاه‌مدت را معکوس کرده و منجر به سقوط بازار ارزهای دیجیتال شود.

سهام مرتبط با ارزهای دیجیتال مانند کوین بیس و مایکرواستراتژی هم ریزش شدیدی را تجربه کرده‌اند. افزایش بازده اوراق قرضه و موضع نزولی فدرال رزرو موجب افزایش فشار فروش شده است. این سقوط نشان دهنده ماهیت به هم پیوسته بازارهای جهانی است.

امتیاز دهید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا