اخبار

فلاکس کارت چیست؟ 8 دلیل برای کلاهبرداری بودن پروژه فلاکس کارت

فلاکس کارت (FluxCart) یک شرکت بازاریابی چند سطحی (MLM) نسبتاً جدید است که در فضای سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند. اگرچه فلاکس کارت قدمت چندانی ندارد اما به دلیل عدم شفافیت و شیوه‌های تجاری مشکوک خود موجب نگرانی‌های زیادی شده است.

حالا که هیچ اطلاعات روشنی در مورد مدیریت یا مالکیت آن در دست نیست، بسیار مهم است که نگاهی دقیق‌تر به آنچه فلاکس کارت ارائه می‌دهد، مدل کسب و کار آن، و اینکه آیا شرکت یک فرصت سرمایه‌گذاری قانونی یا یک طرح پانزی (Ponzi) است داشته باشیم.

فلاکس کارت چگونه کار می‌کند؟

فلاکس کارت ادعا می‌کند که از طریق ایجاد سفارش‌های خرید غیرواقعی کالا در فروشگاه‌های آنلاین مانند آمازون و … رتبه فروش آن‌ها را به صورت ساختگی افزایش داده و موجب جذب مشتری بیشتر برای آن‌ها می‌شود.

در ازای این کار، از این فروشگاه‌ها مبلغی به عنوان کارمزد دریافت کرده و بخشی از آن را به کاربران خود (همکاران فروش) می‌دهد.

فرایند کار در فلاکس کارت به این صورت است که کاربر باید مقدار مشخصی دلار تتر به سایت واریز کند. سپس از او خواسته می‌شود در سایت‌های مشخص تعدادی سفارش خرید ثبت کرده و هزینه آن‌ها را پرداخت کند.

البته طبق ادعای سایت این خریدها واقعی نیست و در پایان مبلغ پرداختی کاربر به اضافه مبلغی به عنوان سود به او بازگردانده می‌شود.

نظر یکی از مالباختگان فلاکس کارت را در زیر می‌خوانید:

«این سایت به شما 25 سفارش خرید می‌دهد که شما باید انجام دهید. از ابتدا مبلغ مورد نیاز برای انجام این سفارش‌ها مشخص نیست. هر سفارشی که ثبت می‌کنید درصدی پورسانت به شما تعلق می‌گیرد. در سفارش‌های آخر آن‌قدر مبلغ درخواستی سایت برای تکمیل سفارش بالا می‌رود که شما قادر به پرداخت نیستید و در همین جاست که عملاً همه پولی که شما واریز کرده‌اید از بین رفته است.»

دامنه‌های وب سایت فلاکس کارت

در وب سایت فلاکس کارت هیچ اطلاعاتی در مورد مالکیت یا مدیران اجرایی این شبکه وجود ندارد. این شرکت چندین دامنه اینترنتی ثبت کرده است:

  • fluxcart.store: اولین بار در دسامبر 2023 ثبت شد، ثبت آن در 24 ژانویه 2024 به صورت خصوصی به روز شد.
  • fluxcart.top: اولین بار در دسامبر 2023 ثبت شد، در 11 سپتامبر 2024 به روز شد و حالا بلااستفاده مانده است.
  • fluxcart.vip: در سپتامبر 2023 ثبت شده، ثبت آن به صورت خصوصی در 2 نوامبر 2023 به روز رسانی شده (حالا بلااستفاده مانده است).
  • fluxcart.bond: به صورت خصوصی در 15 سپتامبر 2024 ثبت شده است.

فلاکس کارت یک شرکت بریتانیایی به نام «Fluxcart E-Commerce Technology Co., LTD» را که در آوریل 2022 ثبت شده است، به عنوان بخشی از ادعای مشروعیت خود فهرست کرده است. اما، این شرکت بیش از یک سال و نیم قبل از فلاکس کارت ثبت شده است، که نشان می‌دهد هیچ ارتباطی بین این دو وجود ندارد.

ارتباط‌ها و ریشه‌های چینی

شواهد موجود در کد منبع وب سایت فلاکس کارت نشان می‌دهد که این شرکت احتمالاً ریشه و منشأ چینی دارد. نویسه‌های چینی جاسازی شده و لینک‌های یک اپلیکیشن فلاکس کارت نشان می‌دهد که افرادی که این عملیات را اجرا می‌کنند احتمالاً در چین هستند.

با توجه به سابقه چین در مدارا کردن با عملیات تجاری کلاهبرداری و شروع کردن آن‌ها، به ویژه در حوزه ارزهای دیجیتال و شرکت‌های بازاریابی چند سطحی (MLM)، این ارتباطات ظاهری فلاکس کارت با چین باید زنگ خطر جدی برای سرمایه‌گذاران احتمالی باشد.

عدم شفافیت فلاکس کارت در مورد مالکیت و ساختار شرکتی ناشناس و غیرقابل ردیابی آن، باعث می‌شود تأیید هرگونه ادعای مشروعیت این پلتفرم بسیار دشوار شود.

طرح‌های سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال با مالکیت و ساختارهای عملیاتی غیرشفاف مستقر در چین، در بسیاری از موارد کلاهبرداری یا طرح‌های پانزی از آب در می‌آیند.

قبل از هر گونه سرمایه‌گذاری در فلاکس کارت یا شرکت‌هایی مانند آن که به نظر می‌رسد منشأ چینی دارند و فاقد مسئولیت‌پذیری روشن هستند، بهتر است با دیده شک و تردید به قانونی بودن آن‌ها نگاه کرد و با کارشناسان مشورت کرد.

محصولات فلاکس کارت

فلاکس کارت هیچ محصول یا خدمات ملموس و قابل فروشی ارائه نمی‌دهد. تنها چیزی که همکاران فروش (افیلیت‌ها) یعنی افراد سرمایه‌گذار می‌توانند تبلیغ کرده و بفروشند، خود عضویت در همکاری فروش فلاکس کارت است.

در فلاکس کارت هیچ کالای فیزیکی، محصول دیجیتال یا خدماتی ارائه نمی‌شود. کل مدل کسب و کار فلاکس کارت بر اساس جذب اعضای جدید و سرمایه گذاری آن‌ها طراحی شده است. فلاکس کارت به کاربران وعده دادن سود و کمیسیون روزانه در ازای جذب افراد دیگر را می‌دهد.

این عدم ارائه محصول یا خدمات قانونی یک زنگ خطر بزرگ است و نشان می‌دهد فلاکس کارت احتمالاً یک طرح هرمی غیرقانونی یا عملیات پانزی است.

طرح‌های سوددهی فلاکس کارت

طرح پاداش‌دهی فلاکس کارت بر این اساس است که کاربر و سرمایه‌گذارانی که دعوت می‌کند باید مقداری ارز دیجیتال تتر (هر تتر معادل یک دلار) را در سایت سرمایه‌گذاری کنند.

هر چه یک همکار فروش سرمایه‌گذاری بیشتری انجام دهد، به سطح بالاتری دسترسی پیدا می‌کند و هر سطح سود روزانه بیشتری به همراه دارد.

سطوح سرمایه‌گذاری و درصد بازده روزانه فلاکس کارت به شرح زیر است:

  • وی آی پی 1: 35 تتر سرمایه گذاری کنید و 2 تا 2.3 درصد بازده روزانه دریافت کنید.
  • وی آی پی 2: 500 تتر سرمایه گذاری کنید و 2.3 تا 2.7 درصد بازده روزانه دریافت کنید.
  • وی آی پی 3: 3000 تتر سرمایه گذاری کنید و 2.7 تا 3.2 درصد بازده روزانه دریافت کنید.

طرح سوددهی شرکت شامل سطوح بالاتر سرمایه گذاری نیز می‌شود، اما این موارد به صورت عمومی در وب سایت فلاکس کارت یا تبلیغات بازاریابی آن‌ها اعلام نمی‌شوند.

جذابیت سودهای این سطوح فاش نشده، که بازده روزانه حتی بالاتری را نوید می‌دهد، کاربران و همکاران فروش را وسوسه می‌کند تا مبالغ بیشتری سرمایه‌گذاری کنند.

نکته مهم در اینجا این است که این سوده‌های روزانه وعده داده شده به هیچ وجه منطقی نیست و با اصول فرصت‌های سرمایه گذاری قانون همخوانی ندارد.

چنین سودهای کلانی را تنها در طرح‌های پانزی می‌توان دید، که در آن وجوه سرمایه گذاران جدید برای پرداخت به سرمایه گذاران قبلی استفاده می‌شود و تا زمانی که طرح به ناچار شکست بخورد، در میان سرمایه‌گذاران توهم سودآوری ایجاد می‌کند.

ساختار کمیسیون ارجاع

فلاکس کارت در سه سطح عضوگیری به کاربران کمیسیون ارجاع بابت سرمایه‌گذاری تتر می‌دهد:

  • سطح 1 (همکاران فروشی که به صورت مستقیم توسط کاربر جذب شده‌اند) – 20 درصد
  • سطح 2 – 5 درصد
  • سطح 3 – 3 درصد

هرچه یک همکار فروش در سطح سرمایه‌گذاری بالاتری باشد، می‌توانند از سرمایه‌گذاری‌های افراد پایین‌دست خود درآمد بیشتری از طریق ساختار کمیسیون ارجاع کسب کنند.

فلاکس کارت با وعده دادن این درصدهای سوددهی جذاب در سطوح مختلف، به شدت کاربران را به جذب سرمایه گذاران جدید ترغیب می‌کند.

نحوه ورود به فلاکس کارت

عضویت در فلاکس کارت رایگان است و به هر کسی می‌تواند بدون هیچ‌گونه هزینه اولیه به‌عنوان همکار فروش در سایت ثبت‌نام کند. اما برای مشارکت کامل در درآمد و کسب کمیسیون، همکاران فروش باید حداقل ۳۵ تتر معادل 35 دلار به سایت واریز کنند.

با پرداخت این حداقل 35 تتر می‌توان به پایین‌ترین سطح، یعنی وی آی پی 1، دسترسی پیدا کرد و طبق وعده سایت روزانه 2 تا 2.3 درصد از مبلغ سرمایه گذاری شده را به عنوان سود دریافت کرد.

طبق وعده‌ها، در سطوح بالاتر سرمایه گذاری، مانند وی آی پی 2 و وی آی پی 3 نرخ سوده روزانه کمی بالاتر و از 2.3 تا 3.2 درصد است.

اگرچه عضویت اولیه در سایت رایگان است، اما الزام به سرمایه گذاری حداقل 35 تتر به معنای مدل «پرداخت برای بازی» سایت است که در آن اعضا برای دسترسی به فرصت‌های درآمد وعده داده شده باید مبلغی پول به سایت واریز کنند.

مدل پانزی «کلیک روی دکمه»

مدل کسب‌وکار فلاکس کارت بر اساس یک طرح کلاه برادری «کلیک روی دکمه» کار می‌کند که افراد پشت پرده آن را در قالب یک فرصت تجارت الکترونیک قانونی نمایش می‌دهند.

در فلاکس کارت از همکاران فروش خواسته می‌شود که وارد پلتفرم شرکت شوند و مکرراً روی یک دکمه کلیک کنند و مثلاً سفارش خرید از سایت‌های اینترنتی ثبت کنند. هر چه کاربر سرمایه گذاری بیشتری بکند، باید بیشتر روی این سفارش‌های خیالی کلیک کند.

با این حال، هیچ خرید و فروش واقعی یا عملیات تجاری واقعی انجام نمی‌شود. فلاکس کارت هیچ محصول یا خدماتی برای فروش ندارد. این سایت پول را از سرمایه‌گذارهای جدید گرفته تا سود و کمیسیون سرمایه‌گذاران قبلی را پرداخت کند، درست مانند طرح پانزی.

سایر نشانه‌های خطر

فلاکس کارت چند نکته نگران کننده مهم دیگر دارد که موجب تردید در مورد قانونی بودن آن می‌شود.

اولاً، عدم شفافیت کامل در مورد مالکیت و رهبری شرکت یک مسئله بسیار نگران کننده است. کسب و کارهای قانونی معمولاً اطلاعات روشنی در مورد مدیران، بنیان‌گذاران و کارکنان اصلی خود ارائه می‌دهند. اما فلاکس کارت این اطلاعات را اعلام نکرده است و همین تأیید اعتبار و پیشینه گردانندگان پلتفرم را غیرممکن می‌کند.

علاوه بر این، ادعای قانونی بودن فلاکس کارت در بهترین حالت هم مشکوک است. این شرکت تلاش می‌کند با مرتبط کردن خود به یک نهاد ثبت شده در بریتانیا به نام «Fluxcart E-Commerce Technology Co., LTD.» برای خود اعتبار ایجاد کند.

این در حالی است که این شرکت بیش از یک سال و نیم قبل از طرح پانزی فلاکس کارت ثبت شده است، که نشان می‌دهد هیچ ارتباط واقعی بین این دو وجود ندارد. چنین تاکتیک‌های گمراه‌کننده‌ای باعث ایجاد شک و تردید در مورد باورپذیری و تعهد فلاکس کارت به شفافیت می‌شود.

طبق داده‌های گوگل ترندز، فلاکس کارت عمدتاً کاربران کشورهای خاورمیانه مانند ایران و عراق و همچنین بنگلادش را هدف قرار داده است. جستجوی کلیدواژه فلاکس کارت توسط کاربران این مناطق افزایش قابل توجهی در گوگل داشته که نشان می‌دهد بیشتر قربانیان فلاکس کارت احتمالاً از این مناطق هستند.

سخن پایانی

علایم هشدار دهنده زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد فلاکس کارت به احتمال زیاد یک طرح پانزی و کلاهبرداری هرمی است که خود را در قالب یک شبکه بازاریابی چند سطحی جا زده است. عدم شفافیت در مورد مالکیت و رهبری، ارتباطات مشکوک با چین و شبکه‌های جرایم سازمان‌یافته، و نبود هیچ گونه محصول یا خدمات واقعی از دلایل اصلی نگرانی در مورد مشروعیت آن است.

امتیاز دهید:
دکمه بازگشت به بالا