اسپات و فیوچرز چیست؟ 10 تفاوت و شباهت اصلی
در بازارهای مالی و دنیای ارزهای دیجیتال معاملات معمولاً به دو صورت اصلی شامل معاملات اسپات (نقدی) و معاملات فیوچرز (آتی) انجام میشود که هر کدام استراتژیها و فرصتهای متفاوتی ارائه میدهند. معاملات اسپات یا نقطهای شامل خرید و فروش ارزهای دیجیتال به قیمت فعلی بازار است. در مقابل، معاملات فیوچرز شامل قراردادهای خرید و فروشی است که در قیمت زمان آینده یک ارز دیجیتال انجام میشود. اما بازار اسپات و فیوچرز چه تفاوتهایی دارند و کدام یک برای شما مناسبتر است؟ در این مقاله، ویژگیها، معایب و مزایای این دو بازار را بررسی خواهیم کرد و تفاوتهای آنها را بررسی میکنیم.
خلاصهای از تفاوت میان اسپات و فیوچرز
در جدول زیر سعی کردهایم که به طور خیلی تیتروار مهمترین تفاوتهای میان معاملات اسپات و فیوچرز را نشان دهیم.
ویژگی | معاملات اسپات | معاملات فیوچرز |
---|---|---|
مالکیت دارایی | خریدار مالک کامل دارایی میشود. | مالکیت مستقیم وجود ندارد؛ قرارداد معامله میشود. |
تسویه معاملات | بلافاصله پس از معامله تسویه میشود. | تسویه در تاریخ تعیینشده در آینده انجام میشود. |
ریسک سرمایه | در صورت کاهش قیمت، تنها ارزش دارایی کم میشود. | امکان از دست رفتن کل سرمایه به دلیل اهرم وجود دارد. |
انعطافپذیری | امکان نگهداری دارایی بدون محدودیت زمانی. | محدود به تاریخ سررسید قرارداد است. |
اهرم (Leverage) | بدون استفاده از اهرم. | امکان استفاده از اهرم برای افزایش سود (یا ضرر). |
نقدینگی | وابسته به نقدینگی صرافی و جفت ارزها. | معمولاً نقدینگی بیشتری دارد. |
سود از کاهش قیمت | امکان سود از کاهش قیمت وجود ندارد. | امکان سود از کاهش قیمت از طریق معاملات شورت. |
پیچیدگی | ساده و مناسب برای تریدرهای مبتدی. | پیچیدهتر و مناسب برای تریدرهای حرفهای. |
کاربرد اصلی | خرید و فروش مستقیم ارز دیجیتال. | سفتهبازی، پوشش ریسک، و معاملات اهرمی. |
ریسک نوسان | فقط ارزش دارایی خریداریشده دچار نوسان میشود. | نوسانها میتوانند منجر به سود یا ضرر بزرگ شوند. |
معاملات اسپات
قبل از اینکه با تفاوتهای بین بازارهای اسپات و فیوچرز آشنا شوید، بهتر است ابتدا مفهوم معاملات اسپات را به خوبی درک کنید.
تعریف معاملات بازار اسپات
معاملات اسپات (Spot) یا نقطهای ارزهای دیجیتال شامل خرید و فروش یک ارز دیجیتال به قیمت فعلی بازار است. این سادهترین و رایجترین شکل معامله ارزهای دیجیتال است و معمولاً در صرافیهای متمرکز انجام میشود.
وقتی یک ارز دیجیتال را معامله میکنید، آن را به طور کامل میخرید یا میفروشید. به عبارت ساده، اگر در هنگام خرید، ارز دیجیتال را بلافاصله تحویل میگیرید و در صورت فروش، داراییتان را به فروشنده تحویل میدهید؛ درست مانند خرید و فروش در بازارهای سنتی رایج.
چنین معاملاتی در لحظه (on the spot) تسویه میشوند و شما میتوانید پس از تکمیل تراکنش، ارز دیجیتالی که خریدهاید را از صرافی خارج کنید.
معاملات اسپات چگونه کار میکند؟
فرآیند انجام معاملات اسپات ساده است. برای خرید و فروش یک ارز دیجیتال، باید یک حساب کاربری در یک صرافی متمرکز ارز دیجیتال در داخل یا خارج از کشور ایجاد کنید. پس از احراز هویت و تائید حسابتان، باید ارز فیات یا ارز دیجیتال به حساب صرافی واریز کنید.
پس از واریز کردن ارز به حساب میتوانید برای خرید یا فروش یک ارز سفارش اسپات ثبت کنید. برای این کار میتوانید ارز مدنظر را در قیمت فعلی بازار خرید یا فروش کنید یا یک سفارش محدود (Limit order) برای خرید یا فروش با قیمت مدنظرتان ثبت کنید.
در صورت ثبت سفارش بازار (Market order)، سفارش شما بلافاصله با بهترین قیمت موجود انجام میشود. در مقابل، در صورت ثبت سفارش محدود، سفارش شما تنها در صورتی اجرا میشود که قیمت بازار به قیمت تعیین شده شما برسد.
هنگامی که سفارش نهایی شد، اگر ارزی را بخرید شما مالک آن خواهید شد یا اگر آن را بفروشید، ارز دیجیتال را در ازای ارز فیات یا دلار تتر به شخص دیگری تحویل میدهید.
در صورت خرید یک ارز میتوانید آن را تا هر زمان که خواستید نگه دارید، در صورت افزایش قیمت آن را بفروشید یا از آن برای خرید کالاها و خدمات دیگر استفاده کنید.
در زیر مثالی از نحوه کار معاملات اسپات ارزهای دیجیتال را میخوانید:
- شما یک حساب در یک صرافی متمرکز ارز دیجیتال مانند صرافی ایرانی صرافکس ایجاد میکنید و ارز فیات به صورت ریال را به حساب خود واریز میکنید.
- سپس تصمیم میگیرید بیت کوین را در همین قیمتی که هست بخرید. برای این کار یک سفارش بازار برای خرید مثلاً یک بیت کوین ثبت میکنید.
- سفارش شما بسته به میزان نقدینگی صرافی در مدت زمان کوتاهی اجرا میشود و حالا صاحب یک بیت کوین هستید.
- در مقابل اگر بخواهید یک بیت کوین را در قیمت لحظهای بازار بفروشید باید یک سفارش بازار برای فروش آن ثبت کنید.
- سفارش شما در مدت کوتاهی اجرا میشود و مبلغ آن به صورت ریال یا دلار تتر (در صرافی خارجی) به حساب شما واریز میشود.
ویژگیهای معاملات اسپات
در زیر با برخی از ویژگیهای مهم معاملات اسپات ارز دیجیتال آشنا میشوید:
- تسویه فوری: معاملات اسپات فوراً تسویه میشوند، به این معنی که خریدار ارز دیجیتالی را که خریداری کرده است، دریافت میکند و فروشنده بلافاصله پس از انجام معامله، ارز فیات یا ارز دیجیتالی را که میخواهد دریافت میکند.
- تنوع جفتهای معاملاتی: معاملهگران اسپات به جفتهای معاملاتی مختلف، از جمله جفت ارزهای دیجیتال مختلف و جفت ارز دیجیتال و ارز فیات دسترسی دارند.
- نقدینگی: بازارهای اسپات معمولاً بسیار نقد هستند، به این معنی که حجم معاملات بالایی دارند. این امر باعث میشود خریدار و فروشنده بتوانند در بهترین (منصفانهترین) قیمت سفارش خود را انجام دهند.
- نوسان: بازارهای اسپات معمولاً بسیار نوسان هستند، به این معنی که قیمتها به سرعت بالا و پایین میروند. این نوسان در عین پر ریسک بودن میتواند فرصتی برای کسب سود بالا باشد.
مزایای معاملات اسپات
برخی از مزایای معاملات اسپات عبارتاند از:
- سادگی: معاملات اسپات در مقایسه با فیوچرز سادهتر بوده و گزینه خوبی برای تریدرهای مبتدی است.
- مالکیت: در معاملات اسپات شما مالک داراییهایی میشوید که خریداری میکنید و کنترل بیشتری بر سرمایهگذاریهایتان خواهید داشت.
- انعطاف پذیری: تا زمانی که بازار برای ارز دیجیتالتان وجود داشته باشد، میتوانید هر زمان که بخواهید آنها را خرید و فروش کنید.
- تنوع: در اکثر صرافیها میتوانید از میان صدها ارز دیجیتال اقدام به خرید و سرمایهگذاری کنید.
- ریسک کم: در صورت خرید یک ارز دیجیتال، سرمایه شما برای همیشه باقی میماند هر چند ممکن است ارزش آن کم یا زیاد شود اما هیچ وقت سرمایه خود را از دست نخواهید داد (مگر اینکه ارزش آن ارز به تدریج یا ناگهانی صفر شود.)
معایب معاملات اسپات در بازار ارزهای دیجیتال
برخی از معایب معاملات اسپات عبارتاند از:
- نوسان: بازار کریپتو بسیار بی ثبات است و قیمتها معمولاً به شدت در نوسان هستند. از این رو، در کنار لذت بردن از سودهای نجومی باید آمادگی تحمل ضررهای بزرگ هم باشید.
- نقدینگی ارز دیجیتال: همه ارزهای دیجیتال، به ویژه ارزهای کمتر شناخته شده و جدید، به یک اندازه نقدینگی ندارند، به این معنی که ممکن است خریدار یا فروشنده زیادی برای آنها وجود نداشته باشد. در نتیجه، ممکن است معامله کردن آنها سریع و آسان نباشد.
- نقدینگی صرافی: برخی از صرافیهای کوچک ممکن است به دلیل تعداد کمتر کاربران عمق بازار کمتری داشته باشند و مشکل کمبود خریدار و فروشنده داشته باشند.
حالا که با مفهوم معاملات اسپات در ارزهای دیجیتال آشنا شدید، بیایید با معاملات فیوچرز یا آتی آشنا شویم.
معاملات فیوچرز در ارزهای دیجیتال
معاملات فیوچرز (Futures) نوعی از معاملات مشتقه (Derivaties) است که شامل قراردادهای خرید یا فروشی است که در آن خریدار و فروشنده بر سر معامله یک ارز دیجیتال با قیمت از پیش تعیین شده در تاریخی در آینده به توافق میرسند.
برخلاف معاملات نقدی اسپات، شما با خرید یک ارز دیجیتال صاحب آن نمیشوید، بلکه قراردادی برای خرید یا فروش آن با قیمتی خاص در تاریخ خاصی خواهید داشت.
معاملات فیوچرز چگونه کار میکند؟
برای انجام معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال باید یک حساب در یکی از صرافیهایی باز کنید که این نوع معاملات را ارائه میدهد. پس از ایجاد حساب، میتوانید حسابتان را شارژ کرده معاملات را شروع کنید.
در خرید یک قرارداد فیوچرز در واقع موافقت میکنید که ارز دیجیتال پایه را با قیمتی از پیش تعیینشده در تاریخی در آینده خریداری کنید. در فروش قرارداد فیوچرز موافقت میکنید که ارز دیجیتال پایه را با قیمتی از پیش تعیینشده در تاریخی در آینده بفروشید.
اگر قرارداد فیوچرز بخرید و قیمت ارز دیجیتال پایه بالا برود، سود خواهید کرد. از طرف دیگر، اگر قرارداد فیوچرز بخرید و قیمت ارز کاهش یابد، ضرر خواهید کرد.
در مقابل، اگر قرارداد فیوچرز یک ارز را بفروشید و قیمت ارز پایه کاهش یابد، سود خواهید کرد و اگر قرارداد فیوچرز یک ارز دیجیتال را بفروشید و قیمت آن ارز افزایش پیدا کند شما ضرر خواهید کرد.
معامله کردن در بازار فیوچرز میتواند پر ریسک باشد و تمام سرمایهای که برای معامله قرارداد فیوچرز صرف کردهاید از دست بدهید. اما اگر روند بازار به سود شما باشد میتوانید سود بسیار خوبی به دست آورید.
در زیر مثالی از نحوه کار معاملات فیوچرز را میخوانید:
- معاملهگر اول یک قرارداد آتی بیت کوین را به قیمت 10000 دلار با تاریخ تسویه یک ماهه خریداری میکند.
- معاملهگر دوم یک قرارداد آتی بیت کوین را به قیمت 10000 دلار با تاریخ تسویه یک ماهه میفروشد.
اگر قیمت بیت کوین در تاریخ تسویه بیش از 10000 دلار باشد، معاملهگر اول سود خواهد کرد و معاملهگر دوم ضرر خواهد کرد.
اگر قیمت بیت کوین در تاریخ تسویه کمتر از 10000 دلار باشد، معاملهگر اول ضرر خواهد کرد و معاملهگر دوم سود خواهد کرد.
اما آنچه به عنوان معاملات فیوچرز در میان تریدرهای هر روزه شناخته میشود با مفهوم اهرم یا لِورِج (Leverage) معنا پیدا میکند.
در بازار فیوچرز، تریدر میتواند تا چندین برابر موجودی خودتان از صرافی سرمایه قرض بگیرید (اهرم) و اقدام به معامله کنید.
برای مثال، اگر از اهرم 10 استفاده کنید میتوانید با 10 برابر موجودی خودتان معامله باز کنید. بنابراین، اگر این معامله سودآور باشد، سود شما 10 برابر حالت عادی خواهد بود.
در مقابل، اگر معامله خلاف پیش بینی شما پیش برود، 10 برابر حالت عادی ضرر خواهید کرد.
نکته منفی در معاملات فیوچرز این است که در نوسانهای شدید قیمت امکان از دست رفتن تمام سرمایه تریدر وجود دارد.
ویژگیهای معاملات فیوچرز
برخی از ویژگیهای مهم معاملات فیوچرز عبارتاند از:
- قراردادهای استاندارد شده: قراردادهای فیوچرز با توجه به دارایی پایه، کمیت، کیفیت، تاریخ تحویل و قوانین معاملاتی استاندارد شدهاند. این امر معامله قراردادها در صرافیهای مختلف را آسان میکند.
- شورتینگ: در معاملات فیوچرز میتوانید از کاهش قیمتها هم سود کسب کنید که این در معاملات اسپات غیرممکن است.
- بازارهای نقدشونده: بازارهای فیوچرز معمولاً بسیار نقدشونده هستند، به این معنی که خریداران و فروشندگان به راحتی میتوانند یکدیگر را پیدا کنند و معاملات را با قیمتهای منصفانه انجام دهند. این امر اجرای سریع و کارآمد معاملات را نسبتاً آسان میکند.
مزایای معاملات آتی در کریپتو
برخی از مزایای معاملات فیوچرز عبارتاند از:
- سفتهبازی: در معاملات فیوچرز میتوانید در مورد قیمت آینده ارزهای دیجیتال حدس و گمانهزنی کنید. اگر بتوانید حرکات آتی قیمت را به درستی پیش بینی کنید، میتوانید معاملات سودآوری انجام دهید.
- پوشش ریسک یا هجینگ: معاملات فیوچرز را میتوان برای محافظت از سرمایه در برابر ریسک استفاده کرد. به عنوان مثال، اگر بیت کوین داشته باشید، میتوانید قراردادهای فیوچرز بیت کوین بخرید تا از سرمایه خود در برابر کاهش ارزش آن محافظت کنید.
- اهرم: در معاملات فیوچرز امکان استفاده از اهرمی وجود دارد که میتواند سود و زیان را افزایش دهد. اگر به درستی از اهرم استفاده کنید میتوانید سود معاملات خود را چند برابر کنید.
معایب معاملات فیوچرز
برخی از معایب معاملات فیوچرز عبارتاند از:
- پیچیدگی: معاملات فیوچرز در مقایسه با اسپات پیچیدگیهای بیشتری دارد و مناسب همه سرمایهگذاران نیست. آشنایی با ریسک این معاملات قبل از ورود به بازار فیوچرز ضروری است.
- نوسان: بازار ارزهای دیجیتال بسیار بیثبات است، و قیمتها به شدت دچار تغییر میشوند. این امر میتواند منجر به ضررهای سنگین و از دست رفتن سرمایه تریدر شود.
- ریسک بالا: در معاملات فیوچرز به دلیل استفاده از اهرم ممکن است تمام یا بخشی از سرمایه تریدر به ویژه در نوسانهای شدید قیمت از بین برود.
مقایسه معاملات اسپات و فیوچرز ارزهای دیجیتال
حالا که با معاملات اسپات و فیوچرز آشنا شدید، ابتدا شباهتهای بین این دو بازار را بررسی میکنیم و سپس تفاوتهای آنها را بررسی میکنیم.
شباهتهای معاملات اسپات و فیوچرز
در ادامه با برخی از شباهتهای معاملات اسپات و فیوچرز آشنا خواهید شد:
امکان کسب سود و ضرر از هر دو بازار
اگر فکر میکنید که قیمت یک ارز دیجیتال افزایش مییابد، میتوانید آن را بخرید و بعداً وقتی قیمت آن افزایش یافت آن را بفروشید.
برعکس، اگر فکر میکنید که قیمت یک ارز دیجیتال در آینده کاهش پیدا میکند، میتوانید آن را شورت کنید (بفروشید) و بعداً زمانی که قیمت کاهش یافت دوباره آن را خریداری کنید.
هر دو به حساب صرافی نیاز دارند
برای فعالیت در هر دو بازار باید یک حساب معاملاتی در یک صرافی ارز دیجیتال باز کنید. پیشنهاد ما به شما صرافی صرافکس است. در صرافکس میتوانید در هر دو بازار اسپات و فیوچرز فعالیت کنید.
هر دو در معرض نوسانات بازار هستند
بازار ارزهای دیجیتال بسیار نوسان است، به این معنی که قیمتها به شدت در نوسان هستند. این امر هم در مورد معاملات اسپات و هم فیوچرز صدق میکند و اگر مراقب نباشید، به ویژه در بازار فیوچرز، ممکن است ضررهای قابل توجهی را متحمل شوید.
تفاوتهای معاملات اسپات و فیوچرز
تفاوتهای اصلی بین معاملات اسپات و فیوچرز به شرح زیر است:
اهرم
لورج یا اهرم به معنای قرض گرفتن سرمایه از صرافی و انجام معاملات بزرگتر است. اهرم به شما این امکان را میدهد که سود بیشتری از هر معامله کسب کنید، اما در مقابل ضرر هر معامله هم چند برابر خواهد شد.
در معاملات اسپات، اهرم وجود ندارد و شما فقط میتوانید به اندازه سرمایه خودتان ارز دیجیتال خرید و فروش کنید.
اما در معاملات فیوچرز از اهرم استفاده زیادی میشود. در صورت استفاده از اهرم میتوانید موقعیتهای معاملاتی چند برابر موجودی حساب خود باز کنید.
به عنوان مثال، با اهرم 10 برابری، میتوانید یک موقعیت فیوچرز با حجم 1000 دلار را با تنها 100 دلار به عنوان مارجین باز کنید.
انعطاف پذیری
منظور از انعطاف پذیری امکان معامله کردن در شرایط و جهتهای مختلف بازار است. در معاملات اسپات انعطاف پذیری کمی وجود دارد و فقط میتوان یک ارز دیجیتال را خرید و از افزایش قیمت کسب سود کرد.
اما انعطاف پذیری در معاملات فیوچرز بیشتر است، چرا که میتوانید از افزایش و کاهش قیمتها سود ببرید.
اصطلاح لانگ به معنای خرید و پیش بینی افزایش قیمت است، در حالی که شورت به معنای فروش و پیش بینی کاهش قیمت است.
در معاملات فیوچرز بازار دو طرفه است و میتوان در هر دو جهت خرید و فروش معامله باز کرد.
ریسک معاملات
منظور از ریسک در اینجا احتمال از دست دادن پول در معاملات است. در معاملات اسپات این ریسک نسبتاً کم است، زیرا تنها در صورتی ضرر میکنید که قیمت ارز دیجیتالی که دارید پایین بیاید.
اما همیشه خطراتی مانند مسدود شدن حساب در صرافی خارجی، کلاهبرداری صرافی داخلی، یا از دست دادن دسترسی به کیف پول ارز دیجیتال و هک شدن داراییها وجود دارد.
ریسک معاملات در بازار فیوچرز ارزهای دیجیتال ریسک نسبتاً زیاد است، چرا که اگر قیمت بر خلاف پوزیشن شما حرکت کند، ممکن است ضرر ایجاد شده بیشتر از مارجین اولیه شما باشد.
در بازار فیوچرز ریسکهایی مانند لیکوید شدن (ضرر بیشتر از موجودی اصلی)، نرخ تأمین مالی یا فاندینگ ریت و تاریخ انقضا قرارداد ممکن است بر سودآوری تریدر تأثیر بگذارند.
مالکیت در فورک
اگر یک ارز دیجیتال را در بازار اسپات خریداری کنید، در واقع صاحب آن میشوید و از تمام مزایایی مانند فورک، استکینگ و ایردراپ آن ارز بهرهمند میشوید. اگر از یک ارز دیجیتال فورک ایجاد شود، شما کوینهای فورک بلاکچین جدید را دریافت میکنید.
برای مثال، در سال 2017 که بیت کوین کش از بلاکچین بیت کوین جدا شد، اگر در کیف پولتان بیت کوین داشتید، کوینهای فورک جدید بیت کوین کش را هم دریافت میکردید.
اما اگر در بازار فیوچرز ترید کنید از این مزایا برخوردار نمیشوید، چرا که شما فقط مالک قراردادها هستید، نه ارزهای دیجیتال واقعی.
معاملات اسپات بهتر است یا معاملات فیوچرز؟
با توجه به آنچه در این مقاله پوشش دادیم، چگونه میتوانیم تصمیم بگیریم کدام روش معاملاتی برای ما مناسبتر است؟
ویژگیها | معاملات اسپات | معاملات فیوچرز |
---|---|---|
مزایا | ||
سادگی | ساده و مناسب برای تریدرهای مبتدی | امکان حدس و گمانهزنی در مورد قیمتهای آینده و سفتهبازی |
مالکیت | مالکیت مستقیم ارز دیجیتال | امکان استفاده از اهرم برای افزایش حجم معاملات |
انعطافپذیری | امکان خرید و فروش در هر زمان | امکان کسب سود از کاهش قیمتها (شورتینگ) |
تنوع | دسترسی به طیف وسیعی از ارزهای دیجیتال و جفتهای معاملاتی | قابلیت پوشش ریسک (هجینگ) در برابر کاهش ارزش |
ریسک کم | از دست رفتن کامل سرمایه بعید است، مگر در موارد خاص | نقدشوندگی بالا و دسترسی به معاملات سریع |
معایب | ||
نوسان | نوسانات شدید قیمت که ممکن است موجب ضرر شود | ریسک بالای از دست رفتن کل سرمایه در صورت استفاده نادرست از اهرم |
نقدینگی پایین | امکان کمبود خریدار/فروشنده برای برخی ارزهای دیجیتال | پیچیدگی بیشتر نسبت به معاملات اسپات |
محدودیت صرافی | برخی صرافیهای کوچک نقدینگی پایین دارند | نیاز به دانش و تجربه بیشتر برای پیشبینی حرکات بازار |
مالکیت نداشتن | – | عدم مالکیت واقعی بر ارز دیجیتال، تنها قرارداد معامله میشود |
برای تصمیمگیری در این مورد باید ملاحظات زیر را در نظر بگیرید:
1. تحمل ریسک
معاملات اسپات ریسک کمتری نسبت به معاملات فیوچرز دارد. تریدرهای بازار اسپات از اهرم استفاده نمیکنند و بنابراین کمتر تحت تأثیر نوسانات قیمت قرار میگیرند. در مقابل، معاملهگران بازار فیوچرز میتوانند از اهرم برای کسب سود چند برابر استفاده کنند که این امر باعث افزایش ضررهای آنها نیز میشود.
اگر تحمل ریسک پایینی دارید، معاملات اسپات میتواند گزینه بهتری برای شما باشد. اما اگر تحمل ریسک بالایی دارید و میتوانید احساساتتان را کنترل کنید میتوانید به سراغ معاملات فیوچرز بروید.
2. هدف از معاملهگری
هدفتان از معامله کردن چیست؟ به دنبال سرمایهگذاری بلند مدت هستید یا کوتاه مدت؟ اگر به دنبال سرمایهگذاری بلندمدت هستید، معاملات اسپات میتواند گزینه بهتری برایتان باشد. معامله گران اسپات انعطاف بیشتری دارند و میتوانند هر زمان که بخواهند ارز بخرند و بفروشند.
اگر میتوانید و میخواهید تغییرات کوتاه مدت قیمت را حدس بزنید، معاملات فیوچرز ممکن است گزینه بهتری برای شما باشد. معاملهگران فیوچرز میتوانند از اهرم برای افزایش سود خود استفاده کنند، اما اگر بازار بر خلاف انتظار آنها حرکت کند، ممکن است به سرعت پول زیادی را از دست بدهند.
3. سرمایه مورد نیاز
معاملات اسپات به سرمایه کمتری نسبت به معاملات فیوچرز نیاز دارد چرا که تریدرهای بازار اسپات برای باز کردن موقعیتهای معاملاتی خود نیازی به مارجین ندارند.
در مقابل، تریدرهای فیوچرز باید برای باز کردن و حفظ موقعیت خود، مارجین پرداخت کنند. مقدار مارجین بسته به صرافی و دارایی پایه متفاوت است.
اگر سرمایه کمی دارید، معاملات اسپات میتواند گزینه بهتری برایتان باشد. اما اگر سرمایه بیشتری دارید، میتوانید به فعالیت در بازار فیوچرز فکر کنید.
4. تجربه معاملهگری
فعالیت در بازار فیوچرز یک موضوع پیچیده و حرفهای است و قبل از شروع معامله آشنایی با سازوکارهای آن بسیار مهم است. اگر به تازگی وارد دنیای معاملات ارزهای دیجیتال شدهاید به طور کلی توصیه میکنیم کارتان را با معاملات اسپات شروع کنید.
پس از کسب تجربه بیشتر میتوانید به معاملات فیوچرز فکر کنید. با این حال، آشنایی با ریسکهای موجود و استفاده از استراتژیهای مدیریت ریسک و سرمایه در این معاملات بسیار مهم است.
سخن پایانی
معاملات اسپات یا لحظهای و معاملات فیوچرز یا آتی هر دو از روشهای خرید و فروش در بازارهای مالی هستند. این دو بازار در کنار شباهتهایی که دارند از چند نظر با یکدیگر فرق دارند.
از مهمترین تفاوتهای معاملات اسپات و فیوچرز میتوان به امکان استفاده از اهرم در بازار فیوچرز، مالکیت دارایی در بازار اسپات، ریسک از دست دادن سرمایه در بازار فیوچرز و امکان کسب سود از کاهش قیمت در این بازار اشاره کرد.
لازم به ذکر است که فعالیت در بازار فیوچرز با ریسک بالایی همراه بوده و نیازمند دانش، تجربه و مهارت بیشتری است.