پیش بینی قیمت ترون (TRX): ترون تا آخر امسال چقدر می شود؟
با توجه به روند فعلی قیمت، پیش بینی قیمت ترون وضعیت این توکن را صعودی نشان میدهند.
قیمت ترون، مانند بسیاری از ارزهای دیگر، طی 4 روز متوالی شاهد نزول بود و حالا در محدوده 0.2515 در نوسان است. در حال حاضر (1 دی 1403) جو کلی بازار منفی است. اما در روزهای اخیر بیت کوین و بیشتر ارزهای دیگر عملکرد خوبی داشتهاند و حتی بیت کوین سقفهای تاریخی جدیدی ثبت کرده است.
سیگنالهای اندیکاتورهای تکنیکال برای نمودار روزانه قیمت ترون خنثی هستند. با این حال، نمودارهای قیمت بیانگر روند بلندمدت نسبتاً صعودی هستند.
پیش بینی قیمت ترون برای پایان سال جاری شمسی حداکثر قیمت 0.3883 دلار را نشان میدهد.
خلاصه ای از ارز دیجیتال ترون
ترون (Tron) یک بلاکچین است که در آن توسعه دهندگان میتوانند برنامههای غیرمتمرکز خود را بر اساس قراردادهای هوشمند ایجاد کنند. ترون در ابتدا، برای ایجاد تحول در نحوه به اشتراکگذاری و کسب درآمد از رسانههای دیجیتال طراحی شده بود.
هدف سازندگان ترون این بود که واسطههای پخش رسانه و محتوا را حذف کنند تا سازندگان محتوا بتوانند به صورت مستقیم با مخاطبان خود تعامل داشته باشند.
ترون قبل از تغییر ماهیت به یک بلاکچین اختصاصی، داستان خود را بر روی بلاکچین اتریوم آغاز کرد. اما سازندگان ترون به هدف خود که ارائه خدمات در حوزه ساخت و انتشار محتوا بود محقق نشد، به همین دلیل آنها شبکه ترون را به یک بلاکچین برنامه غیرمتمرکز تغییر و توسعه داند.
حالا ترون به اکوسیستم اینترنت غیرمتمرکز تبدیل شده بود. در این راستا، ترون حالا تأکید زیادی بر تجربه کاربر، سرعت و مقیاسپذیری داشت.
همانطور که گفته شد، ترون یک پلتفرم بلاکچین غیرمتمرکز است که با هدف ایجاد یک شبکه سرگرمی جهانی طراحی شده بود. در ترون، سازندگان محتوا میتوانستند با دور زدن واسطههایی مانند اپل استور و گوگل پلی، محصولات خود را به صورت مستقیم به مصرف کنندگان فروخته و در ازای آن ارزهای دیجیتال دریافت کنند.
در واقع، ترون یک فضای رایگان و امن برای به اشتراکگذاری عکس، صدا، ویدئو و انواع دیگر محتوا ارائه میدهد.
ترون در اصل یک توکن ای آر سی 20 (ERC-20) بر بستر اتریوم بود اما پس از مدت کوتاهی به بلاکچین اختصاصی خودش منتقل شد.
ارز دیجیتال ترون چگونه کار می کند؟
بلاکچین ترون با استفاده از قراردادهای هوشمند کار میکند. قرارداد هوشمند قراردادهایی هستند که در صورت برآورد شدن شرایط از پیش تعیین شده به صورت خودکار اجرا میشوند. توسعه دهندگان میتوانند برنامههای غیرمتمرکز یا دیاپها (DApps) را در شبکه ترون بسازند و در آن مستقر کنند.
برای مثال، توسعهدهندگان حوزه گیمینگ میتوانند بازیهای مدل پلی تو ارن (بازی و کسب درآمد) که بهطور خودکار روی پلتفرم ترون اجرا میشوند را بسازند و در شبکه پیاده کنند.
یا تولیدکنندگان محتوا میتوانند محتوای خود را در شبکه ترون منتشر کرده و ذخیره کنند و در عین حال به صورت مستقیم از سوی مخاطبان خود پاداش دریافت کنند.
توکن بومی ترون TRX است که مانند سوخت برای شبکه ترون عمل میکند. شبکه ترون معمولاً برای اکثر تراکنشها کارمزدی دریافت نمیکند، اما ممکن است از کاربر هزینههایی به نام پهنای باند و انرژی دریافت کند.
کاربران میتوانند با خریدن یا استیک کردن توکن ترون پهنای باند کسب کنند. علاوه بر این، کاربران میتوانند هر روز 5000 واحد پهنای باند رایگان دریافت کنند.
در صورتی که کاربر پهنای باند کافی نداشته باشد، باید از توکن TRX برای پرداخت کارمزد تراکنش استفاده کند.
کارمزدهای ثابت در شبکه ترون شامل 9999 توکن ترون برای ایجاد نود شاهد، 1024 توکن برای ایجاد توکن تی آر سی 10 (TRC-10) و 0.1 توکن برای ایجاد حساب جدید است.
ویژگی های ارز دیجیتال ترون
از مهمترین ویژگیهای ترون میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1. به اشتراکگذاری غیرمتمرکز محتوا: هدف اصلی ترون غیرمتمرکز کردن اینترنت است. سازندگان محتوا میتوانند بدون نیاز به پلتفرمهای متمرکز مانند یوتیوب، فیسبوک یا توییتر، محتوای خود را در بلاکچین ترون منتشر کنند.
2. مقیاسپذیری: ترون ظرفیت پردازش و مقیاسپذیری بالایی دارد. این شبکه میتواند تعداد زیادی تراکنش را در ثانیه پردازش کند و برای میزبانی برنامههای غیرمتمرکز و پلتفرمهای محتوای پر تقاضا مناسب است.
3. مکانیسم اثبات سهام: در ترون از مکانیسم اجماع اثبات سهام واگذارشده استفاده میشود. دارندگان ترون میتوانند با رأی دادن، «نمایندگان ارشد» که تراکنشها را تأیید کرده و امنیت شبکه را تأمین میکنند را انتخاب کنند. این مکانیسم باعث افزایش کارایی شبکه و کاهش مصرف انرژی آن میشود.
4. قراردادهای هوشمند: ترون از قراردادهای هوشمند پشتیبانی میکند و به توسعهدهندگان امکان ایجاد برنامههای غیرمتمرکز را روی پلتفرم میدهد. این برنامهها میتوانند از بازی و رسانههای اجتماعی تا دیفای و … را شامل شوند.
5. تعاملپذیری: ترون ماشین مجازی ترون (TVM) را برای سازگاری بیشتر بین بلاکچینی توسعه داده است. به لطف این قابلیت، توسعهدهندگان میتوانند پروژههای خود را از سایر بلاکچینها مانند اتریوم به آسانی به ترون منتقل کنند.
6. امور مالی غیرمتمرکز (دیفای): ترون دارای یک اکوسیستم دیفای در حال رشد، از صرافیهای غیرمتمرکز گرفته تا پلتفرمهای وام دهی و فرصتهای کشت بازده (ییلد فارمینگ) که همگی بر پایه توکنهای TRX و TRC-20 عمل میکنند.
ساختار و معماری ارز دیجیتال ترون
شبکه ترون دارای معماری سه لایه متشکل از لایه اصلی، لایه ذخیرهسازی و لایه اپلیکیشن است. در ادامه با نحوه عملکرد این سه لایه آشنا میشویم:
- لایه اصلی وظایف حیاتی بلاکچین از جمله تأیید تراکنشها، مدیریت حساب و اجرای قراردادهای هوشمند را انجام میدهد. این لایه از یک زبان برنامه نویسی استفاده میکند که در اصل برای اتریوم توسعه یافته است.
- لایه ذخیرهسازی برای ذخیره کردن دادهها طراحی شده است.
- لایه اپلیکیشن توسط توسعه دهندگان برای ساخت برنامهها استفاده میشود و از برنامههای مختلف پشتیبانی میکند.
ترون برای تأیید تراکنشها از مکانیسم اجماع اثبات سهام واگذارشده (DPoS) استفاده میکند، که نوعی از مدل استاندارد اثبات سهام است.
در این مکانیسم، کاربران توکنهای خود را بهعنوان وثیقه استیک (سپرده) میکنند، درست مانند مدل معمولی اثبات سهام. تفاوت جنبه «نمایندگی» با مدل معمولی این است که در آن حق رأی دادن به «نمایندگان ارشد» است که تراکنشها را تأیید میکنند و این نمایندگان هر شش ساعت یک بار انتخاب میشوند.
نمایندگان ارشد باید بلوکهایی شامل تراکنش را اعتبارسنجی کنند و در ازای تأیید هر بلوک مقداری پاداش در قالب توکن TRX دریافت میکنند.
کاربرد ارز دیجیتال ترون چیست؟
کاربردهای یک ارز دیجیتال همیشه یکی از جوانب مهم در تحلیل بلاکچین آن ارز است. شبکه ترون به لطف مشارکتهای هیجانانگیز خود در آینده در زمینه کاربردهای توکن خود حرفهای زیادی برای گفتن دارد. از جمله موارد استفاده توکن ترون عبارتاند از:
- گیمینگ: ترون تأثیر زیادی بر دنیای بازی داشته است، به ویژه به توسعه دهندگان این امکان را میدهد که بازیهای مدل کسب درآمد (P2E) خود را به راحتی در بستر ترون بسازند. حوزه گیمینگ با رشد و گسترش محصولات خود تجربه یک گیمپلی یکپارچه و امکان برنده شدن ارز دیجیتال را به بازیکنان داده است.
- حوزه چند رسانهای: ترون هنوز جنبه رسانه دیجیتال خود را حفظ کرده است. این جنبه از ترون یک اکوسیستم محتوای غیرمتمرکز همتا به همتای رایگان است که سازندگان میتوانند در آن محتوای خود را ذخیره کرده، به صورت مستقیم با مخاطب به اشتراک گذاشته و در ازای آن توکن ترون کسب کنند.
- هنر: هنرمندان میتوانند در بستر ترون مالکیت معنوی آثار خود را حفظ کنند و از طریق ابزار غیرمتمرکز ترون اقدام به فروش و کسب درآمد از آثار خود کنند.
- امور مالی: در ترون، توسعه دهندگان ابزارهای لازم برای ساختن برنامههای مالی غیرمتمرکز (دیفای) نسل بعد را در اختیار دارند. شبکه مقیاسپذیر ترون با تراکنشهای ارزان، مکانی است که راه را برای آینده مالی شفاف و غیرمتمرکز هموار میکند.
- حاکمیت: پروتکل اجماع اثبات سهام واگذارشده (DPoS) به توکن دارها قدرت حاکمیتی میدهد تا تصمیمها در شبکه بر اساس خواست جامعه کاربران گرفته شود.
تاریخچه قیمت ارز دیجیتال ترون
قیمت توکن ترون در زمان عرضه فقط 0.0019 دلار بود. این قیمت ناچیز باعث شد سرمایهگذاری در توکن ترون برای بسیاری از سرمایهگذاران جذابیت زیادی داشته باشد.
در ژانویه 2018، به دنبال شکلگیری موجی از هیجان و استقبال سراسری از ارزهای دیجیتال، قیمت هر توکن TRX به 0.20 دلار افزایش یافت. در واقع، تنها در چند ماه قیمت ترون نزدیک به 16000 برابر رشد پیدا کرد و سودهای کلانی به سرمایهگذاران اولیه داد.
اما طولی نکشید که رکود بازار ارزهای دیجیتال دامن ترون را هم گرفت و در پایان سال 2018، قیمت ترون به حدود 0.02 دلار سقوط کرد. در سالهای بعد، قیمت ترون بیشتر بین محدوده 0.01 تا 0.04 دلار در نوسان بود.
سپس، در سال 2021، با افزایش دوباره محبوبیت ارزهای دیجیتال، میانگین قیمت ترون دوباره افزایش یافت و در آوریل به حدود 0.18 دلار رسید و سپس به حدود 0.10 دلار بازگشت.
به طور کلی، ارزش بازار ترون از زمان عرضه آن بیش از 300 برابر شده است که نشان دهنده عملکرد قوی ترون در بین سایر ارزهای دیجیتال است.
وضعیت توسعه و رودمپ ترون
بلاکچین ترون یک پلتفرم سرگرمی و محتوا محور است که در نظر دارد طی 10 سال نقشه راه شش مرحلهای زیر را طی کند:
- مرحله اکسودوس (تا سال 2019): ساخت ترون به عنوان یک پلتفرم توزیع، ذخیرهسازی و اشتراک محتوای همتا به همتا با پروتکل اشتراک گذاری فایل مشابه پروتکل IPFS انجام شد.
- مرحله اودیسه (تا ژوئیه 2020): مشوقهای مالی را مطرح کرد و تولیدکنندگان محتوا را تشویق کرد تا به این ترتیب به جامعه کاربرانش را توسعه داده و اولین سرمایهگذاران را جذب کند.
- مرحله سفر بزرگ (تا آگوست 2021): قابلیتهای عرضه اولیه بومی ترون را راهاندازی کرد، که در آن سازندگان میتوانند از طریق توکنهای خاص سهمی در شبکه داشته باشند.
- مرحله آپولو (تا آوریل 2023): امکان ساخت و صدور توکنهای شخصی را فراهم میکند.
- مرحله استار ترک (تا اکتبر 2025): بازیهای غیرمتمرکز و پلتفرم پیش بینی را به ترون اضافه میکند.
- مرحله ابدیت یا ایترنتی (تا اکتبر 2027): هدف آن غیرمتمرکز کردن بیشتر صنعت گیمینگ از طریق جمعآوری سرمایه و پولی کردن بر اساس رشد جامعه است.
ترون پس از تکمیل شدن به یک پلتفرم توزیع رسانهای و سرگرمی غیرمتمرکز تبدیل خواهد شد که از نقاط قوت فناوری بلاکچین برای توزیع محتوا با هزینه کم استفاده میکند.
مزایا و معایب ارز دیجیتال ترون
ترون چه مزایایی دارد که آن را برای سرمایهگذاران و کاربران جذاب میکند؟
- ایجاد یک پلتفرم غیرمتمرکز سرگرمی که در آن کاربران میتوانند بدون واسطه محتوای رسانهای ایجاد کرده و از آن کسب درآمد کنند
- تمرکز بر انواع رسانه، از جمله میزبانی ویدیو، شبکههای اجتماعی، پخش و غیره
- پشتیبانی از انواع مختلف برنامههای کاربردی
- توانایی پردازش بیش از 2000 تراکنش در ثانیه
- محبوبیت در بین سرمایهگذاران و کاربران و مشارکت با برندهای معروف از جمله سامسونگ
سرمایهگذاران و کاربران باید چه معایبی از ترون را در نظر بگیرند؟
- وجود رقابت شدید سایر بلاکچینها مانند کاردانو، ایاس و پولکادات
- هنوز در مرحله اولیه توسعه است و برنامههای توسعهای زیادی برای سالهای آینده دارد
- قیمت ترون به شدت به اخبار (منفی) در مورد بیت کوین واکنش نشان میدهد
- برخی ترون را متمرکز میدانند، چرا که تقریباً 50 درصد از تمام توکنهای ترون در 10 کیف پول نگهداری میشود
تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال ترون
در میان عوامل مختلف دخیل در تحلیل بنیادی ارز ترون، چند مورد مهم زیر را بررسی خواهیم کرد:
1. تیم توسعه: ترون در سال 2017 توسط جاستین سان راهاندازی شد. جاستین سان که در دانشگاه پنسیلوانیا تحصیل کرده حالا مدیرعامل ترون است.
او در گذشته به عنوان نماینده ارشد شرکت ریپل فعالیت میکرد.
2. تکنولوژی پشت ترون
ترون تراکنشها را بر اساس مکانیسم اجماع اثبات سهام واگذارشده پردازش میکند. علاوه بر این، فناوری پشت ترون از سه لایه اصلی شامل لایه اصلی، لایه ذخیرهسازی و لایه اپلیکیشن تشکیل شده است.
ترون برای اجرای اکوسیستم خود از ماشین مجازی ترون بهره میبرد که قراردادهای هوشمند را با سرعت بالا و کارمزد بسیار کم اجرا میکند. این ماشین مجازی با بلاکچینهای دیگر مانند اتریوم سازگار است.
3. کاربرد توکن ترون
ترون به عنوان سوخت هزاران برنامه غیرمتمرکز، ان اف تی و قراردادهای هوشمند عمل میکند. اجرای این فعالیتها نیازمند توکن ترون است و با توجه به کاربرد گسترده ترون در زیرساخت شبکه، تقاضای زیادی برای این توکن وجود دارد.
3. مشارکتها، پذیرش و اکوسیستم
معرفی پلتفرمهایی مانند سان پامپ (SunPump) که برای راهاندازی میم کوینهای ترون طراحی شده است، فعالیتهای آن چین ترون و تعامل جامعه کاربران را به طور چشمگیری افزایش داده است.
سان پامپ به تنهایی از زمان راهاندازی خود بیش از 1.84 میلیون توکن ترون درآمد ایجاد کرده است که نشان دهنده پذیرش سریع این پلتفرم از سوی کاربران است.
مشارکتهای ترون هم نقش مهمی در گسترش اکوسیستم آن ایفا کرده است. همکاری ترون با پلتفرمهای مهمی مانند اورای چِین (Oraichain) برای یکپارچهسازی هوش مصنوعی و کِرو فایننس (Curve Finance) برای طرحهای دیفای، قابلیتهای ترون را افزایش داده است.
ترون همواره در حال بررسی مشارکت با صنایع مختلف، از جمله گیمینگ، سرگرمی، و امور مالی است تا موارد استفاده و دسترسی خود را گسترش دهد.
4. وایت پیپر
مأموریت اصلی ترون در وهله اول ایجاد یک زیرساخت اینترنتی غیرمتمرکز است که موجب نوآوری، آزادی و دسترسی همگانی میشود.
ترون با ایجاد یک اکوسیستم محتوای دیجیتال جهانی قصد دارد به سازندگان محتوا و کاربران این امکان را بدهد که بر دادههای خود کنترل کامل داشته و بدون هیچ واسطهای، از خدماتی که ارائه میدهند کسب درآمد کنند.
غیرمتمرکز بودن، شفافیت، نوآوری، توجه به جامعه کاربران و ارزان بودن از ارزشهای اصلی شبکه ترون است.
اقتصاد توکنی ارز دیجیتال ترون
مجموع عرضه ترون 100 میلیارد است. از این تعداد، 15.75 میلیارد توکن به سرمایهگذاران فروش خصوصی و 40 میلیارد توکن ترون به سرمایهگذاران عرضه عمومی کوین اختصاص پیدا کرده است. همچنین، بنیاد ترون 34 میلیارد توکن و Peiwo Huanle، شرکت جاستین سان، 10 میلیارد توکن دریافت کردند.
- سرمایهگذاران فروش خصوصی: 15.75 میلیارد
- سرمایهگذاران عرضه عمومی: 40 میلیارد
- بنیاد ترون: 34 میلیارد
- شرکت جاستین سان: 10 میلیارد توکن
شبکه ترون هر سه ثانیه یک بلوک تولید میکند. تولیدکنندگان بلوک پاداشی معادل 32 ترون برای پردازش هر بلوک دریافت میکنند و نودها 16 توکن برای هر بلوک دریافت میکنند. مجموع این پاداشها در هر سال 500 میلیون توکن است.
وضعیت توکن و بازار ترون (2 دی 1403) به شرح زیر است:
قیمت توکن: 0.2515 دلار
حجم معاملات: 1.29 میلیارد دلار
ارزش بازار: 21.15 میلیارد دلار
عرضه در گردش: 86.21 میلیارد توکن
بالاترین قیمت تاریخی: 0.3004 دلار
پایینترین قیمت تاریخی: 0.001091 دلار
رتبه: 10
پیش بینی کوتاه مدت قیمت ترون
پیش بینی قیمت ترون (به نقل از وب سایت 99bitcoins.com) بر اساس تحلیل فاندامنتال بلاکچین ترون انجام شده است.
در این تحلیل عوامل مؤثر بر رشد درآمد و TVL شبکه، بلاکچینهای قرارداد هوشمند رقیب و موقعیت رقابتی دیاپهای مهم ترون در نظر گرفته شدهاند. همچنین در این تحلیل، فضای بازار کل ارزهای دیجیتال و عملکرد بیت کوین لحاظ شده است.
طبق این تحلیل، پیش بینی کوتاه مدت قیمت ترون برای آخر سال 1403 حاکی از این است که ترون میتواند حداکثر به محدوده 0.3833 دلار برسد.
پیش بینی قیمت ترون در سال 2025
بر اساس تحلیل بازارهای صعودی قبلی، انتظار میرود قیمت ترون شاهد یک روند صعودی قوی در سال 2025 باشد. در نتیجه، پیش بینی میشود که قیمت ترون تا انتهای سال 2025 به 0.4983 دلار برسد که به معنای رشد 98 درصدی از قیمت فعلی است.
پیش بینی قیمت ترون در سال 2030
با در نظر گرفتن عوامل مختلف مؤثر بر قیمت و چالشهای پیش روی ترون، پیشبینی میشود که قیمت ترون دلار در سال 2030 حداکثر به محدوده 2.97 دلار برسد.
اما در مقابل، اگر ترون از رقابت با بلاکچینهای رقیب جا بماند، نمیتوان قیمتی بیشتر از 0.95 دلار برای توکن ترون متصور بود.
همچنین، تحلیل دادههای قیمت ترون در 8 سال گذشته نشان میدهد که قیمت این ارز دیجیتال میتواند تا سال 2030 حداکثر به 1.03 دلار برسد.
خلاصه ای از آنچه در مورد پیش بینی قیمت ترون گفته شد:
توکن ترون یکی از موفقترین ارزهای دیجیتال بزرگ سال 2024 بوده است که بیش از ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم رشد قیمت داشته است. در 12 ماه گذشته، قیمت ترون به طور پیوسته رشد داشته به قیمت فعلی خود یعنی 0.25 دلار رسیده است.
با توجه به اینکه ترون دومین شبکه بزرگ حوزه دیفای است و به لطف استقبال جامعه کاربران از توکن این شبکه، انتظار میرود در کوتاه مدت و بلند مدت شاهد رشد بیشتر قیمت ترون باشیم.
با تمام این تفاسیر، هیچ چیز در مورد آینده ترون و دیگر ارزهای دیجیتال قطعی نیست و شما همیشه باید قبل از سرمایهگذاری در هر ارز دیجیتالی شخصاً در مورد آن تحقیق کنید و فقط با پولی سرمایهگذاری کنید که نگران از دست رفتن آن نیستید.